Menskracht 22
Wat is Stichting Menskracht 22?
Stichting Menskracht 22 is een non-profit organisatie. We vormen een klein team van vrijwilligers, die zich inzet voor onze doelgroep.
Samen werken wij aan de uitvoering van de doelstelling van de stichting. Daarbij worden we op verschillende vlakken ondersteund door donateurs, partners en vrijwilligers.
Bestuur Stichting Menskracht 22
Het bestuur van Stichting Menskracht 22 bestaat uit de onderstaande personen:
- Rianne Runhaar, voorzitter
- Saskia Jeronimus, secretaris
- Yolanda Goppel, penningmeester
- Elly van Exel, coördinator Coaching & Training
- Ineke Visscher, coördinator Huiskamer van de stad
Voor wie is Stichting Menskracht 22?
Stichting Menskracht 22 helpt mensen die zich op persoonlijk gebied willen ontwikkelen, zodat zij meer vertrouwen, energie en plezier in het leven krijgen.
Projecten Stichting Menskracht 22
Wat zijn de positieve effecten van de projecten van Menskracht 22?
Leven in en met armoede vraagt vaak veel van het organiserend en zelfoplossend vermogen van iemand. Een belangrijke fase is het creëren van ruimte voor erkenning en herkenning van de al aanwezige kracht van de deelnemer.
Met armoede komt vaak ook veel schaamte. Door hierover te praten, erkenning te vinden bij mededeelnemers, kan de gedeelde ervaring leiden tot normalisering, zodat schaamte niet meer belemmerend werkt.
Wij zetten ons in om mensen met beperkte financiële middelen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling en participatie in de samenleving. De positieve effecten van deze activiteiten zijn onder andere:
-
Versterking van persoonlijke veerkracht en mentale weerbaarheid: Door middel van trainingen, workshops en coaching helpt de stichting deelnemers om hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te verbeteren, waardoor zij beter in staat zijn om met uitdagingen om te gaan.
-
Eigen kracht en mogelijkheden (her)ontdekken: Door samen te werken aan zelfredzaamheid en persoonlijke groei, kunnen deelnemers stap voor stap meer grip krijgen op hun situatie en ruimte creëren voor positieve verandering. Zo wordt de weg geopend om beperkende patronen die met armoede gepaard gaan, te doorbreken.
- Bevordering van sociale cohesie en participatie: Projecten zoals de “Huiskamer van de Stad” en “Buurtmoestuin De Vesting” bieden deelnemers de mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen en actief deel te nemen aan de gemeenschap, wat gevoelens van isolement vermindert.
Door verschillende projecten draagt Stichting Menskracht 22 bij aan een inclusievere samenleving waarin iedereen de kans krijgt om zich persoonlijk te ontwikkelen en volwaardig mee te doen.

Persoonlijke veerkracht en mentale weerbaarheid
dragen bij aan meer plezier en een leuker leven
Kom ook eens langs bij de De Huiskamer van de stad
ANBI
Stichting Menskracht 22 is een non-profit organisatie met een ANBI-status.
Het bestuur van de stichting ontvangt geen beloning.
Documenten om te downloaden: